Udskiftning af el-tavle

Jeg har lige arvet et sommerhus fra min mormor. Det er et rigtig gammel et, en som hun og min morfar købte helt tilbage da de blev gift. Det var en bryllupsgave fra min morfar til hende. Jeg kan huske jeg tit var der om sommeren da jeg var barn. Nu har jeg så overtaget den.

Det er et stykke tid siden jeg sidst havde været der, vi plejede at tage hele familien på ferier i sommerhuset næsten hvert år, da jeg var barn. Til næste sommer har jeg planer om at tage min egen familie på ferier deroppe, og begynde på den lille familietradition igen. Huset skal lige sættes i stand før det kan bruges, det skal renoveres lidt i gulvet og på badeværelset.

En dag da jeg var oppe i sommerhuset, for at tjekke huset ud og se hvad der skal laves og renoveres, blev strømmen ved med at gå ud, jeg ringede til min mand og han sagde jeg skulle kikke på el-tavlen, men sådan noget har jeg ikke rigtig forstand på, så jeg søgte efter en elektriker i Vallensbæk. Her fandt jeg EBM-El, som sendte en ud for at kikke på den.

Her fik jeg at vide, at el-tavlen i sommerhuset var for gammel og ikke opfyldte lovkravene, den havde ikke en indbygget fejlstrømsafbryder, som skal sikre en mod at få livsfarligt stød og forsage brande. Så jeg skulle have en udskiftning af el-tavlen, for at sikre hele huset mod mulige branduheld.

Tænk det vidste jeg slet ikke noget om, det var heldigt at det blev opdaget før det blev for sent og havde taget hele min familie med herop. Tænk hvis en af børnene fik et farligt stød bare ved at sætte sin mobil til opladning eller hvis der var noget der kortsluttede og satte hele huset op i flammer.

Så husk at tjekke jeres el-tavle og se om den opfylder lovkravene eller ring til EBM-EL hvis I er i tvivl.Der er lukket for kommentarer.