Sådan opnår du store besparelser på varmeregningen!

Vinteren er over os, og DMI har spået at vi meget snart får en endnu hårdere vinter – og derved kan det hurtigt gå hen og blive dyrt at skulle betale varmeregningen.

Selvom oliepriserne er faldet på det seneste, så kan et gammeldags oliefyr stadig være en meget dyr omkostning, og der findes alternativer som anno 2015 er langt bedre. Fx. er det såkaldte “stokerfyr” blevet utrolig populært. Det er det b.la. fordi der kan anvendes to forskellige typer brændsel til at opvarme huset, men også fordi at der kan spares helt op til 70% på den månedlige varmeregning.

I dette indlæg vil vi fortælle mere om hvad et stokerfyr er, hvordan det fungere, og hvordan du kan kan få et installeret i din bolig.

Hvad er et stokerfyr?

Et stokerfyr, eller også kaldt et “pillefyr” er et fyr på niveau med de kendte gas- og oliefyre som i mange år har været det meste anvendte system til at opvarme boligen med i Danmark.

Forskellen på et stokerfyr, er at man i stedet for at bruge olie eller gas, fyrer med træpiller – som er lavet af sammenpresset savsmuld eller gamle træspåner om man vil. Et stokerfyr kan udover at fyre med træpiller, bruge almindelig brænde, ligesom vi kender det fra brændeovnen inde i stuen – hvilket giver nogle gode besparelses muligheder, hvis man har adgang til forskellige typer brændsel. 

Sådan fungerer et pillefyr/stokerfyr

Pillefyret består at et anlæg, som typisk indeholder en: kedel, træpille magasin og en brænder.

Træpillerne bliver opmagasineret i en beholder, som brænderen automatisk tager piller fra, i takt med at forbrændingen sker. For at forbrændingen bliver optimal, er der ligeledes tilføjet en blæser eller en “røgsuger” som sørger for luft til forbrændingsanlægget – så fyret virker helt som det skal.

Kedlen er her hvor varmen ledes over i, og det kan fx. være en brændekedel med akkumuleringstank, som varmer vandet op – som herefter kan bruges til varmt vand i huset, og opvarming generelt.

Så meget kan du spare ved at skifte til et stokerfyr

Hvis man sammenligner pillefyret med fx. det traditionelle oliefyr, så kan der spares helt op til 60 %, og hvis man sammenligner med el-opvarmning (som de færreste bruger) så kan der spares op til cirka 70 %.

Med disse besparelser kan omkostningerne til at skifte til et stokerfyr, tjene sig hjem på imellem to og fire år, afhængig af hvilket system der bliver indkøbt.

Vil du gerne se udvalg af stokerfyr online, hvor der kan spares yderligere penge – så kan vi henvise til hedestoker.dk – som er et af de største og mest anerkendte firmaer på nettet.Der er lukket for kommentarer.