Rådgivning ved byggeri

Når man skal lave nybyggeri uanset størrelses orden, så er der mange ting som skal være på plads. Der findes efterhånden mange bygge lovgivninger som skal overholdes, og samtidigt med stilles der stadig større krav til kvaliteten, osv.

Derfor er der også mange der begår den fejl ikke at rådgive sig med professionelle når der skal bygges. Og det kan hurtigt gå hen og blive en bekostelig affære.

Skal du have lavet nyt badeværelse, køkken, eller anden tilbygning af en større art, kan der rådgives af ingeniører eller arkitekter.

Nogle af fordelene ved at rådgive sig hos professionelle

 • Du får lavet en plan over projektets omfang – som du kan bruge til at indhente et tilbud fra håndværkere.
 • et specifikt tilbud fra en murer
 • Når du har tegninger, konstruktion, mm. På plads. Så kan du også sætte større krav til de ønskede materialer som skal bruges under byggeprocessen.
 • Ved ændring i bærende konstruktioner så som at flytte vinduer, flytte en væg, eller ændre på loftets tagkonstruktion, kan en ingeniør hjælpe dig med de tekniske beregninger i samarbejde med fx en arkitekt.
 • Love & regler: I 2006 blev der stillet større krav til energiforbruget, og derved kom der også en række lov ændringer. For at være sikker på du overholder disse love og regler, anbefales det derfor at rådgive sig hos en energikonsulent eller en ingeniør, for at være sikker på at den nye bygning eller tilbygning lever op til de gældende energikrav.
 • Mfl.[/su_list]
 • Generelt bør du have en boligadvokat, som kan se på det med lovens briller.

Dette var blot nogle af de fordele der er ved at rådgive sig hos eksperter på området.

Der er selvfølgelig en udgift forbundet med rådgivning – men denne udgift kan hurtigt blive meget højere, hvis ikke man rådgiver sig, og risikere at byggeprojektet ender i en fiasko.

Hvad kan en ingeniør rådgive indenfor?

Når vi snakker om byggeri så kan ingeniøren som nævnt tidligere gå ind og rådgive både før og under byggeforløbet. Ved at have en ingeniør som rådgiver, som er uafhængig af håndværker firmaerne – sikrer du dig at kvaliteten er i top, og at byggeprocessen forløber teknisk korrekt.

Hvor meget du ønsker ingeniøren skal rådgive med, er selvfølgelig op til dig og projektets omfang – men det er at anbefale at få professionel vejledning ved større projekter, men også ved mindre hvis det kræver tekniske kompetencer.

Ingeniørerne er ofte specialiseret indenfor hver deres fagområde, og under en byggeproces kan der være flere aktuelle områder, så som:

 • VVS / EL
 • Bygningskonstruktioner
 • Geoteknik
 • Jordbundsforhold
 • Vand, kloak, mm.
 • Energi & energibesparelser
 • Mm….

Energi rådgivning

Energikonsulenter er typisk uddannede ingeniører, bygningskonstruktører eller arkitekter, og skal efter loven have minimum 3 års relevant erhvervserfaring for at kunne blive godkendt energikonsulent.

En ingeniør som er uddannet energikonsulent kan gå ind og rådgive dig i hvordan du kan opnår de største energimæssige besparelser ved renovering af dit hus eller ejendom. Han kan ligeledes rådgive om energiforbrug ved ny bebyggelse.

Energikonsulenten udfører energimærkning/rapport af huset bagefter, som er et lovkrav ved evt. salg/køb af ejendom.

Er der tale om erhvervsejendomme eller store projekter, så kan der ligeledes være tale om store energibesparelser, ved hjælp af varmepumpe systemer, vindenergi, mm. Her findes der rådgivende ingeniører som udelukkende beskæftiger sig med dette.

Skal du bruge en rådgivende ingeniør indenfor energi og besparelser til erhverv, så læs mere her. Ønsker du at købe energisparepærer, eller andre elartikler med energibesparelser så kig forbi Elshoppen.

Hvad kan en arkitekt rådgive med?

De fleste arkitekter som er uddannet i Danmark, har gået på arkitektskole i enten Århus eller København, og har fået betegnelsen MAA (Medlem Af Akademisk Arkitektforening).

Skal der tegnes unikke bygninger, rum eller andet – så er det arkitekten som kan hjælpe dig. Ligesom ingeniøren kender han til alle byggelovens regler, og kan derved tegne og konstruere din bygning så den lever op til gældende standarder. En arkitekt står også ofte bag tegninger af haver og andre konstruktioner som kræver en arkitekts kompetencer. Dette kunne være ekstraordinære ting i forbindelse med opførelse af enkelte rum, herunder, hvis der ønskes unikke trægulve eller parketgulvet.

Indretningsarkitekt

Indretningsarkitekten kan hjælpe dig med alt design indvendigt i byggeriet. Det kan være alt fra design af køkken, toilet til unikke rum som skal skille sig ud fra mængden.

Indretningsarkitekten er ofte uddannet på arkitekt og design skolerne i København og Århus – og bære titlen MDD (Medlem af Danske Designere).

Få taget billeder af din bolig

Du bør virkelig også overveje, at købe eller leje en drone når du skal have taget billeder af din bolig. Det giver dig et stort overblik over området, og er lidt federe at vise frem end blot nogle almindelige billeder. Du kan købe en drone hos Dronebutikken.dk.

Sådan finder du byggerådgivning til dit projekt

Danmark er kendt for ingeniører, arkitekter, bygningskonstruktører, mm. Som er uddannet på et højt faglig niveau – og man ser ofte at danske rådgivere har været med til større projekter ude i den store verden.

I mange tilfælde kan det godt betale sig, at leje en container, hvor man opbevarer alt sit udstyr. Vi har desværre hørt fra flere, at de får stjålet udstyr, når det bare står ude. Så når det kommer til byggeprojekter, så bør man holde sit udstyr sikkert opbevaret. Lej en container billigt her

I Danmark og Europa hedder den største ingeniør virksomhed Sweco.dk – og de har ingeniører og rådgivere indenfor alle bygge fasens områder, uanset om der er tale om privat eller erhverv.

En af de ældste og største arkitektfirmaer hedder KHR og du kan finde dem her.

Det er også meget vigtigt med en god blikkenslager, som kan udskifte dine tagrender. Tagrenderne vil ofte blive rigtig slidte, derfor er det vigtigt, at du får dem udskiftet hvis du flytter ind i et nyt hus. Selvfølgelig, medmindre de lige er blevet det.

Herudover bør du inden for vand, varme og energi også have en god VVS leverandør, vi anbefaler AO.dk.

Herudover skal du have nogle gode vinduer, eller døre så kan vi anbefale JVK – de er virkelig skarpe på dette område, og sælger alt fra trapper til vinduer. Husk dertil, at få poleret (vasket) dine vinduer jævnligt – det kan du få gjort hos CLpolering.dk. Få et tilbud på gardiner til din bolig her.

Når man overtager en bolig, ønsker man ofte at sætte sit eget præg på indretningen. Tit trænger væggene til maling, gulvet til en slibning osv. Badeværelset og køkkenet er ofte i mindre prioritet, trods at det er de rum, man opholder sig mest i. Når du engang ønsker at få shinet disse rum op, så søg hjælp hos nogle dygtige fagfolk, der kan udføre flise- & klinkearbejde.Der er lukket for kommentarer.