Fem gode tips, når du skal beskære træerne i haven

Det er efterhånden blevet vinter, og der er allerede meldinger om de første snestorme og minusgrader. Det betyder også for de fleste, at der ikke laves så meget havearbejde, da det ligesom ikke hænger sammen.

Men der går ikke længe, før det er ”højsæson” for at beskære træerne i haven, da det eftersigende skulle være bedst at gøre dette i februar til marts måned.

I den forbindelse vil vi gerne give jer fem gode råd til, når træer og buske skal beskæres i haven, eller andetsteds.

Fem råd til beskæring af træer og buske i haven

1) Planlægningen er vigtig

Når man begynder at beskære træet eller busken, så påfører man i virkeligheden træet en skade. Derfor er det også vigtigt at man er sikker på at det er nødvendigt at beskære træet eller busken, og i hvilket omfang man bør gøre det. Hvis man beskærer for meget, så risikere man simpelthen at slå træet eller busken ihjel, da træer ikke heler sår på samme måde som vi mennesker gør.

Det anbefales kun at beskære de tyndeste grene, og at man ikke begynder at skære i træets ”stamme”.

2) Skær ikke en gren midtpå

Det er vigtigt at man beskærer grenen det rigtige sted, som er ved en såkaldt ”grenvinkel”. Det er der hvor den lille gren går sammen med den store gren, altså hvor den deler sig.

Hvis man beskærer grenen midt på, så vil træet begynde at skyde helt vildt, hvilket vil resultere i, at træet ikke kan hele såret ordentligt, og kan derved dø ud, eller at det vil gro endnu mere.

3) Hækkesaksen er en dårlig idé

Lad hækkesaksen blive inde i redskabsskuret, da du risikere at lave mere skade end gavn – netop fordi, du med en hækkesaks vil beskære grenene midt på.

4) Køb planter der passer til havens størrelse

Når du skal ud og købe nye planter, så køb nogle der passer til din haves størrelse. For store planter, vil blot give dig mere arbejde med at beskære i fremtiden, og det kan være svært at holde ned, og især henover sommer sæsonen – hvor træer og buske gror hurtigere.

5) Man kan beskære med fordel om vinteren

Det er væsentligt nemmere at beskære buske og træer om vinteren, da grenene står helt nøgne uden blade på – så man nemmere kan se hvor man skal beskære henne.

Netop derfor er de kommende måneder højsæson for at få ryddet op i haven, så træer og buske er klar til at skyde på ny, i sommer månederne.

Hvis du ikke selv ønsker at beskære dine træer, så kan du vælge at vejlede dig med professionelle. De kan også hjælpe dig med fx stubfræsning, og beskæring/nedskæring af større træer, mm.

Hvis du brug for brolægning, så har vi også rigtig gode erfaringer med Århus have og belægning. De er nogle dygtige anlægsgartnere i århus, hvor de har speciale i brolægning. De gør det altså rigtig godt – besøg deres hjemmeside aahb.dk

Kilde: http://politiken.dk/forbrugogliv/boligogdesign/guidesboligdesign/ECE663482/guide-saadan-beskaerer-du-dine-traeer/
Der er lukket for kommentarer.